Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου τα τελευταία χρόνια μαζί με τους εταίρους της, τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς του τουρισμού, δίδει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα αλλά και τον εμπλουτισμό της τουριστικής εμπειρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Μεταξύ άλλων, το 2019 η ΕΤΑΠ Πάφου έχει αναλάβει πρωτοβουλίες με στόχο την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Επαρχίας Πάφου που παρουσιάζουν ευρύτερο ενδιαφέρον εντός αλλά και εκτός Κύπρου.
Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, υπήρξε εγγραφή και συμπερίληψη της επαρχίας Πάφου στην πολιτιστική διαδρομή Phoenician’s Routes του Συμβουλίου της Ευρώπης ενώ έχει γίνει και μέλος του Ευρωπαϊκού δικτύου Ιter Vitis του Συμβουλίου της Ευρώπης με αποστολή την προώθηση της εμπειρίας του κρασιού και πανευρωπαϊκών οινοδιαδρομών.
Επιπρόσθετα, η ΕΤΑΠ Πάφου έχει καταθέσει πρόταση στον ευρωπαϊκό οργανισμό Green Destinations για ανακήρυξη της Πάφου ως ένας από τους Tόπ 100 Ευρωπαϊκούς Πράσινους Προορισμούς για το 2019. (Η Πάφος κατέχει τον τίτλο από το 2016).
Έχει ακόμη καταθέσει πρόταση Βράβευσης, στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού-European Cultural Tourism Network, για το Φυτιώτικο Υφαντό στην κατηγορία άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, και έχει αναλάβει μαζί με το ίδρυμα Λαόνα και την κοινότητα Φύτης, την ετοιμασία φακέλου για ένταξη του Φυτιώτικου Υφαντού στον κατάλογο άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Ακόμη, προστίθεται στην ανακοίνωση, σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι διεργασίες εμπλουτισμού του θαλάσσιου πάρκου στα “Μπάνια” με μοναδικά στοιχεία και δημιουργίες της γνωστής Γλύπτριας, Γιώτας Ιωαννίδου
Βρισκόμαστε, συνεχίζει η ανακοίνωση του Διευθυντή της ΕΤΑΠ, Νάσου Χατζηγεωργίου, στο τελικό στάδιο υλοποίησης της δημιουργίας μιας πρωτοπόρου τεχνολογικής εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας(Augmented reality) για ανάδειξη του μύθου της Αφροδίτης.
Σημειώνει περαιτέρω πως έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και ο σχεδιασμός τεσσάρων μοναδικών ποδηλατικών διαδρομών ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται άλλες πέντε με έμφαση την ύπαιθρο.
Σε εξέλιξη, συνεχίζει η ανακοίνωση, βρίσκονται και οι προσπάθειες εξεύρεσης των απαιτούμενων κονδυλίων για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκονται, η ετοιμασία ηλεκτρονικού πληροφοριακού υλικού και η εγκατάσταση οθονών αφής, δημιουργία mob app, παροχή υπηρεσιών ατομικής ακουστικής ξενάγησης και δημιουργία μικρής διάρκειας ταινία για καλύτερη παρουσίαση του Αρχαιολογικού πάρκου κάτω Πάφου.
Γίνεται επίσης διερεύνηση, όπως αναφέρεται, για εξεύρεση τρόπων καλύτερης αξιοποίησης της συμπερίληψης της Πάφου/Κύπρου στον κατάλογο άυλης πολιτιστική κληρονομιάς της UNESCO για τη Μεσογειακή δίαιτα/κουζίνα.