Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου, ο κ. Λιλλήκας καταλόγισε αναξιοπιστία στην Κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας την επιστολή του Υπουργού Οικονομικών προς τον Πρόεδρο της Βουλής το 2013 για αποκατάσταση της ζημιάς στο 75%, αλλά και τη σχετική δέσμευση της ίδιας της Βουλής των Αντιπροσώπων.
«Με αυτή την κυβερνητική υπόσχεση, πολλοί υπάλληλοι της Λαϊκής Τράπεζας υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και βρέθηκαν σήμερα στην ανεργία και η κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, υπαναχώρησε και έχει αφήσει εκτεθειμένους τους υπαλλήλους της Λαϊκής Τράπεζας», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Λιλλήκας.
Διαβεβαίωσε τον Σύνδεσμο ότι «θα αναλάβουμε πρωτοβουλία έτσι ώστε να εξευρεθεί μια συναινετική διαδικασία για να ικανοποιηθεί το δικαιολογημένο αίτημά τους και να αποκατασταθεί η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης».
«Γιατί, όταν η κυβέρνηση δίνει γραπτή δέσμευση στον πρόεδρο της Βουλής, αυτή η δέσμευση πρέπει να έχει ισχύ και πρέπει να οδηγείται σε υλοποίηση, διότι η αναξιοπιστία της Πολιτείας εκθέτει και το ίδιο το κράτος», είπε, και συμπλήρωσε: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε από πλευράς μας να αποκατασταθεί αυτή η αδικία και να αποκαταστήσουμε ταυτόχρονα και την αξιοπιστία της Πολιτείας».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αντρέας Παπαδόπουλος είπε ότι η αντιπροσωπεία έθεσε στον κ. Λιλλήκα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Συνδέσμου, τα οποία είναι στην ανεργία.
Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ενώ η κυβερνητική δέσμευση ήταν για αποκατάσταση της ζημιάς στο 75%, η απόφαση που πήρε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 19 Ιουλίου έθεσε ένα πλαφόν που απέκλεισε περίπου 2.000 τραπεζικούς υπαλλήλους.
Ήδη η Κυβέρνηση κάλυψε τη ζημιά σε ποσοστό 52,5% με χρήματα από το μνημόνιο.
Λέγοντας ότι οι υπάλληλοι αυτοί είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους υπολογίζοντας ότι η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει και το υπόλοιπο 22,5%, ο κ. Παπαδόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «αν γνωρίζαμε ότι αυτό το πράγμα δεν θα εφαρμοζόταν, δεν θα φεύγαμε, θα ήμασταν στην εργασία μας».
Πηγή: ΚΥΠΕ