Βολές κατά της κυβέρνησης για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.
Με στόχο την εξασφάλιση έδρας στις Ευρωεκλογές και την αισιοδοξία του ότι αυτό θα επιτευχθεί , ανέφερε ο Μάριος Βασιλείου σε συνέντευξη του στο taxidromos24.com.
Ο κ. Βασιλείου τόνισε ότι το ΕΛΑΜ είναι το πατριωτικό κόμμα που στηρίζει με σθένος τα συμφέροντα του ελληνισμού στην Κύπρο. Αναφέρθηκε παράλληλα , στο κυπριακό , στο μέγα θέμα των μεταναστών αλλά και στην λανθασμένη , όπως είπε , ενέργεια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην διάνοιξη των οδοφραγμάτων.
Κύριε Βασιλείου, με ανακοίνωση σας δημοσιοποιήσατε την πρόθεση σας να κατέλθετε ως υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο τον Μάιο του 2019…
Πρώτα απ’ όλα, ξεκινούμε με το νέο χάρτη που θα δημιουργηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019. Οι αντιισλαμικές, αντιμεταναστευτικές δυνάμεις θα ξεπεράσουν τους 100 ευρωβουλευτές. Βλέπουμε επίσης και κυβερνήσεις οι οποίες έχουν περάσει πλέον στα χέρια αυτών των δυνάμεων. Παρατηρούμε ένα έντονο «ευρωσκεπτικιστικό» κύμα όπως το αναφέρουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, να διογκώνεται. Εμείς ως ΕΛΑΜ το αποκαλούμε ένα φιλοευρωπαϊκό ξύπνημα για να διατηρηθεί ο εθνικός χαρακτήρας της κάθε χώρας και να συναποτελεί το συνολικό ψηφιδωτό της Ευρώπης. Σε αντίθεση, αυτοί που προάγουν την ισοπέδωση του εθνικού στοιχείου μέσα από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, είναι αυτοί που καταστρέφουν την Ευρώπη για τους δικούς τους αλλότριους σκοπούς.
Εμείς ως Κ.Δ. έχουμε 6 ευρωβουλευτές που ανήκουν σε τρεις πολιτικές ευρωομάδες σήμερα στις Βρυξέλλες. Ως πολίτες δεν έχουμε ακόμα δει ουσιαστικό έργο από τους συγκεκριμένους εκπροσώπους. Για παράδειγμα, πριν λίγους μήνες υπήρχε πρόταση για τερματισμό της χρηματοδότησης της Τουρκίας και διακοπή της ενταξιακής της πορείας από την ευρωομάδα ENF. Και οι έξι Κύπριοι ευρωβουλευτές καταψήφισαν αυτό το ψήφισμα περιλαμβανομένων και αυτών που παρουσιάζονται ως υπερπατριώτες! Και αυτό επειδή οι ευρωομάδες που ανήκουν, τους το υπέδειξαν. Γενικότερα οι αντιδράσεις τους σε διάφορα θέματα είναι το λιγότερο τραγικές, χλιαρές. Προσπάθεια του ΕΛΑΜ είναι να κερδίσει μια έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο και να ενταχθεί σε μια ευρωομάδα η οποία θα έχει ως βασική θέση, ότι η Τουρκία δεν πρέπει να ενταχθεί στη Ε.Ε. δηλαδή στο αντιτουρκικό τόξο. Να έχουμε λοιπόν, φωνή για να διεκδικήσουμε την Ευρώπη των Εθνών, τη διαφύλαξη των συνόρων μας, τη προτεραιότητα στον ντόπιο αυτόχθονα κάτοικο. Με την συμμετοχή μας στο ευρωκοινοβούλιο θα θέσουμε το κυπριακό στη σωστή του βάση, ως θέμα εισβολής και κατοχής. Θα μπορέσουμε να θέσουμε το θέμα των οδοφραγμάτων και της γραμμής αντιπαράταξης ως ένα κομμάτι το οποίο υπόκειται υποτυπώδους είτε καθόλου ελέγχου και αποτελεί γκρίζα ζώνη για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών. Θα επιδιώξουμε να καταργηθεί το καθεστώς της Πράσινης Γραμμής και οποιασδήποτε ένωσης ή συνεργασίας της Τουρκίας με την Ε.Ε όπως επίσης μίας σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής. Το ΕΛΑΜ θα έχει να διατελέσει ένα σοβαρό ρόλο, θα είναι μια νέα δύναμη σε ένα νέο ρεύμα ισχυρό το οποίο δημιουργείται σήμερα στη Ευρώπη. Οι ΕΛΑΜιτες σε αντίθεση με τους νυν ευρωβουλευτές της Κύπρου, δεν θα είναι διακοσμητικά στοιχεία, να’ στε σίγουροι! Όπως είπε και ένας φίλτατος καθηγητής πρόσφατα, «ΤΟ ΕΛΑΜ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΜΑΣ» και πρέπει να το διαφυλάξουμε να είναι γνήσιο, αυθεντικό, αγωνιστικό πατριωτικό και πάνω απ’ όλα ΕΛΛΗΝΙΚΟ!
Ένα μεγάλο θέμα είναι αυτό των μεταναστών. Η Πάφος είναι η πρώτη επαρχία στην εισροή Σύρων προσφύγων… Ποια η θέση σας;
Πρώτα απ΄ όλα οι ροές λαθρομεταναστών στη Κύπρο και γενικότερα στην Ευρώπη γίνονται εκ του πονηρού και κατόπιν εντολής από τα κέντρα των Βρυξελλών, κυρίως της Γερμανίας. Δηλαδή, γίνεται μια αντικατάσταση του ευρωπαϊκού πληθυσμού με αλλοεθνείς και αλλόθρησκους κυρίως μουσουλμάνους. Η Ε.Ε. βλέπει ότι το κόστος ανατροφής ενός Ευρωπαίου πολίτη, στοιχίζει περίπου 100.000 ευρώ μέχρι την ενηλικίωση του και την εισαγωγή του στην αγορά εργασίας, ενώ με την προσθήκη μεταναστών μπορούν να δημιουργήσουν φθηνότερα εργατικά χέρια για τις πολυεθνικές και το ντόπιο κεφάλαιο, όλα εις βάρος των Ευρωπαίων γηγενών πολιτών που εξαφανίζονται. Βλέπουμε στην Ευρώπη σήμερα, χώρες όπως είναι η Σουηδία όπου υπολογίζεται μέχρι το 2050 πέραν του 50% του συνόλου του πληθυσμού να είναι μουσουλμάνοι, στη Γαλλία πάνω από το 30% και στην Ελλάδα πέραν του 40%. Σήμερα η Κύπρος είναι η πρωταθλήτρια στον λαθροεποικισμό, στην Πάφο υπάρχουν κοινότητες που γκετοποιούνται σταδιακά, ενώ σε αρκετά σχολεία η ελληνική γλώσσα πλέον δεν ομιλείται από τους μαθητές, είναι ελληνικά σχολεία μόνο στο όνομα. Ως ΕΛΑΜ εδώ και δέκα χρόνια κρούουμε το κώδωνα του κινδύνου, ακόμα και πριν την οικονομική κρίση. Στα κατεχόμενα υπάρχουν πέραν των 500,000 Τούρκων και από τους 850,000 που βρίσκονται στη ελεύθερη Κύπρο σχεδόν οι 300,000 περίπου είναι αλλοεθνείς. Έτσι για να έχουν γνώση οι συμπατριώτες μας, οι Έλληνες της Κύπρου σήμερα αριθμούν 575,000. Αυτό βοηθά και το σχέδιο εποίκισης του νησιού που εφαρμόζουν οι Τούρκοι με τουρκογενείς πληθυσμούς στη επικράτεια της Κ.Δ. μέσω της λαθρομετανάστευσης. Όταν καταφέρουν μετά από μια ομοσπονδιακή διευθέτηση του κυπριακού να έχουν πληθυσμιακή επάρκεια, τότε αυτοί θα προχωρήσουν να διεκδικήσουν αυτοδιάθεση και ενοποίηση με τη Τουρκία και το εθνικό ξεκαθάρισμα των Ελλήνων. Όπως αντιλαμβάνεστε, το μέλλον για τους Έλληνες της Κύπρου είναι δυσοίωνο και αν δεν το αντιληφθούμε έγκαιρα για να λάβουμε μέτρα θα είμαστε καταδικασμένοι. Επιβάλλεται άμεσα το κλείσιμο των οδοφραγμάτων, ουσιαστική μεταναστευτική πολιτική, καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, διασφάλιση και ανάπτυξη των πυλώνων του Έθνους μας, Εκκλησία, Παιδεία, Ιστορία, Γλώσσα, Οικογένεια, για να μην βρεθούμε σύντομα αντιμέτωποι με αφανισμό.
Μεγάλα έργα της Πάφου παραμένουν στο περιθώριο. Και αναφέρομαι στην Μαρίνα , στον νέο αυτοκινητόδρομο Πάφου Πόλεως Χρυσοχους , τον δρόμο που θα συνδέει το αεροδρόμιο με την τουριστική περιοχή Κάτω Πάφου , στο αγκυροβόλιο κλπ… Ποια η άποψη σας;
‘Όλα αυτά τα έργα που αναφέρατε είναι ζωτικής σημασίας για την επαρχία μας και απαιτείται άμεση υλοποίηση για ανάπτυξη και οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων αλλά και η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας και ενίσχυση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Πάφου. Η ανάπτυξη δεν πρέπει να είναι μονοδιάστατη αλλά να περιλαμβάνει επένδυση στην καινοτομία και την τεχνολογία, την πρωτογενή παραγωγή και την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που ήταν για πολλά χρόνια ο βασικός πυλώνας της κυπριακής οικονομίας. Σήμερα, βλέπουμε την επαρχία μας να μην καταφέρνει ουσιαστικά να ανακάμπτει και η φτωχοποίηση των Παφιτών να αυξάνεται, είναι πασιφανές ότι ζούμε στην εποχή μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης όπου ο κύπριος πολίτης είναι σε δεύτερη μοίρα. Τα έργα υπό μελέτη ή αναμονή για υλοποίηση είναι όχι μόνο αργοπορημένα αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις απλές εξαγγελίες, προσωπικά θα πρόσθετα την ανακατασκευή του δρόμου Πάφου – Κόλπου των Κοραλλίων, συνεδριακού κέντρου στην πόλη της Πάφου, αγροτικής και κτηνοτροφικής σχολής στη Πόλη Χρυσοχούς, του ΑΞΙΚ, υλοποίηση του σχεδίου δημιουργίας κυματοθραυστών και θαλάσσιων έργων στη δυτική Πάφο, προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας με δωρεάν χρήση ανακαινισμένων δημόσιων κτιρίων για εύλογο χρονικό διάστημα για να μπορούν να αναπτύξουν τις δικές του μικροεπιχειρήσεις. Η οικονομία πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον άνθρωπο και το περιβάλλον του και όχι με καρτέλ συμφερόντων και σκοπιμοτήτων κάτι που είδαμε με χυδαιότητα να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.
Πως σχολιάζεται τις εξελίξεις στο κυπριακό;
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και ολόκληρη η πολιτική ηγεσία του τόπου, θα πρέπει μετά τα τελευταία αδιέξοδα που οδηγήθηκε το Κυπριακό ζήτημα, να αντιληφθούν την επιτακτική ανάγκη να καθοριστεί ένα νέο πλαίσιο δράσης, το οποίο θα εξασφαλίζει τα συμφέροντα του Κυπριακού Ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η παραδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι «όλοι δοκίμασαν, αλλά όλοι απέτυχαν» επιβεβαιώνει πανηγυρικά το ΕΛΑΜ που από την πρώτη μέρα ιδρύσεώς του υπογραμμίζει ότι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είναι ανέφικτος και ουτοπικός στόχος, αφού οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα. Η χαλαρή, αποκεντρωμένη ομοσπονδία είτε συνομοσπονδία είναι αποτέλεσμα αυτής της χρεωκοπημένης πολιτικής, με ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων πλην του ΕΛΑΜ που ασπάστηκαν ένα ψέμα και το καλλιέργησαν στο λαό μας. Το αποτέλεσμα αυτής της ολέθριας πολιτικής είναι να μην υπάρχει κανένας σχεδιασμός ή στόχος. Δεν νοείται η πολιτική ηγεσία ενός τόπου να ανταλλάζει απόψεις για τη διάλυση του ιδίου του κράτους, το οποίο δήθεν υπηρετεί, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός νέου το οποίο θα δικαιώνει τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής. Δεν συμφωνώ με το πρόσφατο άνοιγμα των οδοφραγμάτων και ιδιαίτερα του οδοφράγματος της Δερύνειας. Είναι ο τόπος της θυσίας δύο νέων παιδιών, των τελευταίων ηρώων του Κυπριακού Ελληνισμού, του Τάσσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού. Και σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι κτίζουμε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ανοίγοντας διόδους πάνω στους τάφους τους, για να ενισχύεται η οικονομία των κατεχομένων. Τα οδοφράγματα ενισχύουν την διχοτόμηση και δίδουν υπόσταση στο κατοχικό μόρφωμα. Έχουμε καταθέσει πρόσφατα στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας δέκα χιλιάδες υπογραφές που ζητούν το άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων
Πως κινήθηκε ο τουρισμός στην Πάφο το 2018;
Ο τουρισμός το 2018 κινήθηκε ανοδικά σε αφίξεις αλλά με διαφοροποιήσεις. Είχαμε περισσότερες κλίνες διαθέσιμες, είδαμε την αύξηση της αγοράς διαμοιρασμού (Airbnb) να γιγαντώνεται όπως και την διοχέτευση τουρισμού προς τα κατεχόμενα. H αγορά της Ρωσίας κινήθηκε πτωτικά όπως και του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ είδαμε άλλες αγορές να εμφανίζονται αυξημένες. Αναμένουμε να δούμε την ροή των προκρατήσεων για το 2019 μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου για να αποτυπώσουμε μια εικόνα για το πώς θα κινηθεί η Πάφος το επόμενο χρόνο. Ο τουρισμός αποτελεί μια οικονομική δραστηριότητα μεγέθους που επηρεάζει άμεσα και καταλυτικά το ΑΕΠ της χώρας και ευελπιστώ ότι τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης. Το Βrexit όσο και η γενική οικονομική κατάσταση της ΕΕ αλλά και της Ρωσίας αποτελούν σημαντικά σημεία που μπορούν να επηρεάσουν θετικά είτε αρνητικά το τουριστικό προϊόν της Κύπρου το επόμενο έτος, μία Κύπρος η οποία βρίσκεται σε ένα σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον, έτσι η μόνη μας κατεύθυνση πρέπει να είναι η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος αλλά και η εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου για το τουρισμό. Το καθεστώς των οδοφραγμάτων πχ δυναμιτίζουν αυτό τον σχεδιασμό και υπονομεύουν την οικονομία. Η κυβέρνηση πολύ λανθασμένα επέλεξε να πριμοδοτεί τον κατεχόμενο τουρισμό με το άνοιγμα και την διατήρηση 7 ανοικτών οδοφραγμάτων.