Θέματα που αφορούν το Δίκτυο Πάφου συζητήθηκαν στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πρέβεζας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 106η Επέτειο από την Απελευθέρωση της πόλης.
Στην συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Πάφου (Δημοτικοί Σύμβουλοι Βάσος Δημητρίου και Φίλιππας Φιλίππου) και ο Δήμαρχος της Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος οι οποίοι μαζί με τον κ.Μπαΐλη και τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο του Δικτύου Πάφου Ευάγγελο Συγκούνα, ανέπτυξαν μια σειρά από θέματα που αφορούν τις συνεργασίες σε επίπεδο πολιτισμού, τουρισμού , εκπαίδευσης αλλά και απασχόλησης (μετά από σχετικό ενδιαφέρον που εξέφρασαν μεγάλες εταιρίες της Κύπρου).
Όπως τόνισαν οι αιρετοί, οι συνέργειες μεταξύ των Δήμων αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο για την ανάπτυξη κοινών δράσεων με πολλαπλά οφέλη για τους δημότες.Το Δίκτυο Πάφου αποτελεί εξάλλου μια πρωτοβουλία η οποία έχει “αντέξει” στο πέρασμα του χρόνου δίνοντας την δυνατότητα στις πόλεις -μέλη της να διευρύνουν τους ορίζοντες της συνεργασίας τους.
Δίκτυο Πάφου – Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος.
Στο Δίκτυο μετέχουν η Πάφος της Κύπρου κι απ΄ την Ελλάδα η Καλαμαριά, η Κέρκυρα, η Λαμία, η Μυτιλήνη και φυσικά η Πρέβεζα.
Στους σκοπούς και στόχους του Δικτύου ορίζονται και οι ακόλουθοι:
1.Η συντονισμένη προσπάθεια προώθησης και προβολής των εθνικών ζητημάτων στο πνεύμα και το πλαίσιο του Ενιαίου Ελληνισμού, με σημείο αναφοράς την προώθηση μιας δίκαιης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού Προβλήματος που να συνάδει με τις καταστατικές αρχές και πρόνοιες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
2.Η γόνιμη συνεργασία των μελών του στον πολιτιστικό, τον κοινωνικό και τον οικονομικό τομέα, μέσω μιας ευρείας ανταλλαγής και διακίνησης ανθρώπινου δυναμικού, μέσων, πληροφοριών, εμπειριών και ιδεών που θα κατατείνει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των πόλεων-μελών στο πλαίσιο μιας αναβαθμισμένης μορφής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η σύσταση του Δικτύου πιστοποιεί και επικυρώνει το ενιαίο του ελλαδικού και του κυπριακού χώρου και σηματοδοτεί μια νέα αντίληψη και πρακτική προσέγγισης καίριων θεμάτων του Ελληνισμού από την Τοπική Αυτοδιοίκηση των δύο κρατών.