Η κυπριακή τηλεόραση επιστρέφει δυναμικά, με το Γιώργο να συμμετέχει σε μια αρκετά πετυχημένη σειρά και να διεπρέπει, ταυτόχρονα, και στο θέατρο.
Ο Γιώργος Ευαγόρου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην επαρχία Πάφου. Μετά την ολοκλήρωση τις στρατιωτικής του θητείας ακολούθησε την υποκριτική τέχνη σπουδάζοντας στην δραματική σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βόρειου Ελλάδος.
Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο στις παραστάσεις: Το τρίτο στεφάνι. Tο τραγούδι του Φορτούνιο. Η κωμωδία του αυτόχειρα. Δον Ζουάν. Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου: Πέρσες. Συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες: Α. Μπινιάρη Γ. Ρήγας, Δ. Κωνσταντινίδης, Π. Δανελάτος, Α. Σοφιανοπούλου, Θ.Παπαγεωργίου, Gil Gourdier-Leroy.
Παρακολούθησε Σεμινάρια υποκριτικής με τον: Α. Σακελλαρίου, Σ. Κακάλα, Θ. Τερζόπουλος, Μ. Αμπράμοβιτς. Ολοκλήρωσε μια ταινία μεσαίου μήκους: How the Alphabet turned blue, μια παραγωγή της Le Fresnoy σε σκηνοθεσία: Alexandra Sabathé.
Και τέλος συμμετέχει στην Κυπριακη σειρα Γαλατεία στο Sigma tv σε σκηνοθεσίας: Κ. Κωστόπουλλου και Π. Προκοπίου.
Σε τι φάση σε πετυχαίνουμε;
“Με πετυχαίνετε σε μια πολύ γεμάτη σεζόν, με θεατρικά έργα, μουσικές σκηνές, μια ταινία μεσαίου μήκους και τέλος η συμμετοχή μου στη κυπριακή τηλεόραση. Βρίσκομαι σε μια καινούργια σελίδα της ζωής μου λόγο της επιστροφής μου από την Ελλάδα στην Κύπρο. Νιώθω αρκετά δυνατός για να χαράξω τα πρώτα μου βήματα.”
Πώς προέκυψε ο ρόλος σου στη σειρά;
“Αρχικά συζητούσαμε για μια πιθανή συμμετοχή στη σειρά «Γαλάτεια» από το καλοκαίρι που μας πέρασε αλλά δεν έγινε λόγω των υποχρέσεων μου στο Κρατικό Θέατρο Θεσσαλονίκης. Όταν ολοκλήρωσα τη συνεργασία μου στη Θεσσαλονίκη προέκυψε και ο ρόλος του George οπότε ήρθα στην Κύπρο και εντάχθηκα.”
Τι θα δούμε στη συνέχεια;
“Ο ρόλος μου έρχεται για να αναστατώσει, θα αποδειχτεί ότι δεν είναι τόσο καλό παιδί, βάζει στόχους και χρησιμοποιεί διάφορα μέσα για να τους πετύχει. Περισσότερες λεπτομέριες στους δέκτες σας.”
Πώς αισθάνεσαι που συμμετέχεις σε μια σειρά εποχής;
“Έχω ήδη μια μικρή εμπειρία σε έργα εποχής λόγω της συμμετοχής μου στο «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή… Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω τηλεοπτικά σε σειρά εποχής και αισθάνομαι πολύ ευτυχής γι’ αυτό, γιατί η εποχή πάντα σε ταξιδεύει, και αυτή τη φορά με κυπριακά ιστορικά γεγονότα όπου διαδραματίστηκαν 60 και πλέον χρόνια πριν. Ελπίζω η συμμετοχή μου και η προσπάθεια μου να φανεί αντάξια της πρόκλησης μιας τέτοιας παραγωγής.”
Σε τι επίπεδο βρίσκεται η κυπριακή τηλεόραση;
“Όλη η χώρα έχει περάσει και περνά ακόμα μία μεγάλη κρίση… Θέλω να πιστεύω ότι και η κυπριακή τηλεόραση πέρασε μια περίοδο αποδόμησης και επιστρέφει δυναμικά και σταθερά προς την άνοδο της. Από τη δική μου εμπειρία στη σειρά την οποία συνεργάζομαι, παρατηρώ ότι το επίπεδο είναι ψηλό.”
Τι πιστεύεις ότι λείπει από την τηλεόραση;
“Δεν είμαι σίγουρος ότι λείπει κάτι από την κυπριακή τηλεόραση. Όλα γύρω μας κινούνται με τόσο μεγάλη ταχύτητα, που φαίνονται όλα εφήμερα. Πιστεύω ότι η ενημέρωση των γεγονότων που συμβαίνουν γύρω μας είναι το μονο σταθερό που υπάρχει στην τηλεόραση. Τα υπόλοιπα πάνε και έρχονται ανάλογα με τη μόδα της εποχής.”
Που αισθάνεσαι πιο άνετα; Στο θέατρο ή την τηλεόραση;
“Καλείσαι να αποδόσεις το ίδιο αποτέλεσμα. Μόνο που η τηλεόραση κρατά πάντα τη στιγμή και τις λεπτομέρειες, ένα βλέμμα, ένα χάδι, μια λέξη. Στο θέατρο έχεις να διανύσεις μια ολόκληρη πορεία σε ένα καθορισμένο χρόνο. Και στα δυο πρέπει να είσαι παρόν. Δεν θα το χαρακτήριζα ‘’άνετα’’.”
Είναι εύφορο το έδαφος για τους ηθοποιούς στην Κύπρο;
“Ναι, είναι αρκετά εύφορο το έδαφος στην Κύπρο, δεν έχει ποδοπατηθεί τόσο πολύ. Παντού υπάρχουν εύφορα εδάφη, το θέμα είναι να βλαστήσει ο σπόρος και να καλλιεργηθεί ανάλογα με τις ανάγκες του.”
Τι άλλο κάνεις αυτό το διάστημα;
“Πέραν από την κυπριακή σειρά Γαλάτεια στο SIGMA, το χειμώνα θα είμαι σε μια παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου με το έργο “Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια” του Ιάκωβου Καμπανέλη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη.”
Σχέδια για το μέλλον;
“Πιστεύω πως ένα σωστά ολοκληρωμένο παρόν θα φτιάξει το χρονοδιάγραμμα μου για το μέλλον.
Αυτό το διάστημα είμαι αφοσιωμένος στη «Γαλάτεια» και με τη θεατρική μου συνεργασία στο ΘΟΚ. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για το μέλλον.”
Το καλοκαίρι σε είδαμε και στην Επίδαυρο με τους Πέρσες του Αισχύλου. Πως ήταν η εμπειρία;
“Πιστεύω ότι είναι ένα μεγάλο όνειρο για κάθε καλλιτέχνη να περάσει από αυτό το αρχαίο θέατρο. Η δόνηση και η επιβλητικότητα που παίρνεις από το χώρο, σου δίνε το έναυσμα να συνεχίσεις να εργάζεσαι και να αγωνίζεσαι. Ήταν μεγάλη η εμπειρία, όχι μόνο στη Επίδαυρο αλλά και σε όλοι την περιοδεία που είχαμε σε Ελλάδα και Κύπρο. Και θέλω να ευχαριστήσω τον Θεατρικό Οργανισμού Κύπρου και τον σκηνοθέτη τις παράστασης Άρη Μπινιάρη που μου έδωσαν την ευκαιρία να το ζήσω.”