Μπορούμε να κρατήσουμε και να αυξήσουμε τις κατακτήσεις των εργαζομένων δήλωσε ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟ Πάφου, Νίκος Σαββίδης, προσθέτοντας ότι «μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, μπορούμε να κτίσουμε μια ενωμένη ειρηνική κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».
Μιλώντας στην εκδήλωση για την εργατική Πρωτομαγιά που διοργάνωσε η ΠΕΟ Πάφου ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως από το 1925 όταν για πρώτη φορά τιμήθηκε η εργατική Πρωτομαγιά στην Κύπρο μέχρι σήμερα αυτή η μέρα παραμένει φωτεινός σηματοδότης των αγώνων των Κυπρίων εργαζομένων για μια ζωή με δικαιώματα, αξιοπρέπεια και αισιοδοξία.
Θα βαδίζουμε, συνέχισε, αυτόν τον δρόμο αναμένοντας να δούμε μια πιο δίκαιη κοινωνία και αληθινό κόσμο, όπως εμείς τον ονειρευόμαστε παλεύοντας καθημερινά.
Πρόσθεσε ακόμη πως επιβάλλεται ιδιαίτερη πίεση ώστε να αντιμετωπιστούν κοινωνικά προβλήματα και να «διεκδικήσουμε πολιτικές αποφάσεις που να στηρίζουν την κοινωνία και την οικογένεια».
Αναφέρθηκε ακόμη και στην ανάγκη ενίσχυσης των προγραμμάτων στήριξης της στεγαστικής πολιτικής κυρίως των νέων που σήμερα η απόκτηση ιδιόκτητης στέγης είναι πάρα πολύ δύσκολη και ανέφικτη, με τους χαμηλούς μισθούς σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών σε όλα τα αγαθά.
Ο κ. Σαββίδης σημείωσε πως η ΠΕΟ θα συνεχίσει να αγωνίζεται πάντα σε συνεργασία με το ΑΚΕΛ για την κατάργηση του ισοπεδωτικού πέναλτι του 12% στις συντάξεις για όσους επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν στα 63 τους χρόνια.
Είπε ακόμη πως η ΠΕΟ θα συνεχίσει να στηρίζει το ΓεΣΥ και θα σταθεί ανάχωμα σε όποιες προσπάθειες αλλοίωσης του από αυτούς που το υποσκάπτουν.
Για να γίνουν όμως αυτά είπε χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις σήμερα από τους κυβερνώντες κάτι που όπως ανέφερε δεν φαίνεται να έχουν την πρόθεση να το κάνουν.
Ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟ Πάφου σημείωσε πως η μεγάλη σημασία της Πρωτομαγιάς δεν μπορεί να υποβαθμιστεί σε καμιά περίπτωση όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να της δώσουν διαφορετικό περιεχόμενο.
Μπορεί είπε σήμερα τα αιτήματα και τα προβλήματα του 1886 να μην είναι τα ίδια όπως και τα προβλήματα της Πρωτομαγιάς του 1925 στην Κύπρο, υπάρχουν ωστόσο, τα προβλήματα της αμφισβήτησης από τους εργοδότες, των νομοθεσιών, των συμβάσεων και των συμφωνηθέντων.