Λόγω των μειωμένων εγγραφών που ανέρχονται στις εννέα, για την νέα σχολική χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου που εξυπηρετεί τις ακριτικές κοινότητες Πωμού και Παχύαμμου.
Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Πωμου Βαγγέλη Στυλιανού, για την νέα σχολική χρονιά εγγράφηκαν μόνον 9 μαθητές ενώ την περασμένη χρονιά ήταν 12 και είχε επιτραπεί η λειτουργία του κατ’ εξαίρεση, όπως και για κάποια άλλα σχολεία ακριτικών ή απομακρυσμένων κοινοτήτων.
Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε, είπε ο κ. Στυλιανού, και το κράτος πρέπει να προβληματιστεί αφού από την μια προσπαθεί μέσα από σχέδια να ενθαρρύνει νέα ζευγάρια να παραμείνουν σε κοινότητες της υπαίθρου και από την άλλη να κλείνει σχολεία. Οι μαθητές με το κλείσιμο του σχολείου θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν καθημερινά απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων μέχρι το δημοτικό της Αγίας Μαρίνας και αυτό είναι καταδικαστέο, κατέληξε.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα κοινοτικά συμβούλια Πωμου και Παχυαμμου αλλά και οι γονείς είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις εάν τελικά το δημοτικό οδηγηθεί στο κλείσιμο.