Το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, αναλογιζόμενο τα δυσάρεστα και πρωτοφανή γεγονότα που διαδραματίζονται σε ολόκληρο τον πλανήτη από την απειλητική εξάπλωση του κορωνοϊού, κατακρίνει τα άδικα και χωρίς ουσία, οικονομικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα για άλλη μια φορά!
Η βοήθεια και στήριξη, πρέπει να γίνει κατευθείαν στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις, κυρίως στις μικρομεσαίες, για να αποφύγουμε φαινόμενα άτακτων χρεοκοπήσεων με όλα τα συνεπακόλουθα.
Προτείνουμε και ζητούμε :
– Άμεση αναστολή δόσεων για όλους,
– Αναστολή ή και επιχορήγηση ενοικίων αναλόγως την περίπτωση,
– Αναστολή πληρωμής λογαριασμών νερού και ρεύματος για τουλάχιστον 5 μήνες,
– Αντί να δοθούν στις τράπεζες τα 2 δις, ως εγγυήσεις με σκοπό να δοθούν δάνεια ΜΟΝΟ στο 40% του κόσμου που δεν έχει προβληματικά δάνεια, να δοθούν αυτά τα λεφτά ως επίδομα, δια μέσω των στοιχείων των Κοινωνικών Ασφαλίσεων και των μισθών που είναι δηλωμένος ο καθένας μας. Να δοθεί το 60%-70% του μισθού, με ανώτατο όριο τα 1000 ευρώ, για να μπορέσουμε να ζήσουμε όλοι αξιοπρεπώς τους επόμενους 5 μήνες.
– Να κρατηθούν μέρος των επιδομάτων και μείωση μισθών των αξιωματούχων και υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης και να χρησιμοποιηθούν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Πχ επίδομα οδοιπορικών βουλευτών και υπουργών.
Αυτά είναι μόνο μερικά μέτρα που μπορούν εύκολα και άμεσα να βοηθήσουν όλο τον κόσμο και όχι μερικούς.
Για αυτό και με μοναδικό μας γνώμονα το πραγματικό καλό του τόπου μας, των οικογενειών και των παιδιών μας, υποστηρίζουμε με θερμή τις εισηγήσεις μικρότερων πολιτικών κομμάτων και δηλώνουμε υπεύθυνα ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες της χώρας μας, μπαίνουμε στο ίδιο ανάχωμα μαζί τους, με καθαρά χέρια, θέληση και δίκαιη προσέγγιση, για άμεση αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που μας βρήκαν και που θα μας βρουν.
Καλούμε τους βουλευτές και τις αρχές αυτού του τόπου έστω και την ύστατη, έστω και για μια φορά, να αφουγκραστούν τις ανησυχίες του κόσμου.
Φαινόμενα όπως το “κούρεμα”, τους πλειστηριασμούς περιουσιών, τον δυσμενή και άδικο για τους φορολογούμενους πολίτες, κλείσιμο του συνεργατισμού, την χωρίς έλεγχο και σωστό προγραμματισμό του Γεσυ που με τραγικές αποδείξεις, άφησε τα κρατικά νοσηλευτήρια στο έλεος του Θεού χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, την συνεχιζόμενη υποστήριξη και προστασία των τραπεζών, που διοικούν, με τις πλάτες αξιωματούχων και αρχών του κράτους, ολόκληρη την χώρα. Όλα τα πιο πάνω εμάς μας βρίσκουν στην αντίπερα όχθη, θιγμένους και έτοιμους να αντισταθούμε στις άδικες και πονηρές μεθοδεύσεις ορισμένων “αλωπέκων” καθημερινά μας φλομώνουν με ψέματα και λαϊκισμούς από ελεγχόμενα σε αυτούς μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ζητούμε και απαιτούμε, κράτος δικαίου, με ίσες ευκαιρίες για όλους, κράτος με παραγωγικό μέλλον για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αν και σε αυτή την χωρίς προηγούμενο δύσκολη στιγμή, δεν παρθούν οι σωστές και δίκαιες αποφάσεις για το σύνολο των πολιτών, τότε οι ευθύνες θα βαραίνουν αποκλειστικά εσάς που τις πήρατε και να θυμάστε ότι φωνή λαού, οργή Θεού…