Εισηγήσεις για λήψη ακόμη πιο αυστηρών μέτρων βρίσκονται ενώπιον της Κυβέρνησης από την ιατρική κοινότητα, αφού όπως διαπιστώνεται υπάρχουν φαινόμενα παραβίασης των απαγορευτικών διαταγμάτων από μερίδα του πληθυσμού.
Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει με νέα μέτρα για να περιορίσει αυτά τα φαινόμενα, ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Πάντως, η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να υιοθετεί εισηγήσεις για απόλυτη απαγόρευση των μετακινήσεων και για πιο δραστικά μέτρα. Η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες, ίσως και τη Δευτέρα, αφού ληφθούν υπόψη όλα τα δεδομένα σε επίπεδο Προέδρου της Δημοκρατίας.
Οι επιστήμονες που συμβουλεύουν την Κυβέρνηση θεωρούν ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι επαρκή και ότι το επίπεδο συναγερμού θα διαφοροποιηθεί αναλόγως των εξελίξεων.