Οι μουσικές παραστάσεις του Ανδρέα Α. Αρτέμη με τους τίτλους: « Θερμοκρήνη κι άλλες κυπριακές μουσικές ιστορίες στις 5 Αυγούστου (στις 8.30 το βράδυ) στις Πάνω Αρόδες & «Αερία, Χαλκόεσσα» στις 19 Αυγούστου στην Πόλη Χρυσοχούς (στις 8.30 το βράδυ), υφαίνονται πάνω σε παραδοσιακά ποιήματα της Κύπρου (από την αρχαιότητα μέχρι αρχές του 20ου αιώνα), τα οποία έχουν διασκευαστεί και μελοποιήθηκαν από τον Α. Αρτέμη, σε μια προσπάθειά του να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη τους.
Όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά, «Οι δυνάμεις που μας θωρακίζουν, που σηματοδοτούν την πορεία μας και μας βοηθούν να κρατηθούμε στις ρίζες μας δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η γνώση και ο πολιτισμός. Η γνώση και ο πολιτισμός μας βοηθούν να συνεχίσουμε την ιστορική μας πορεία και να καθορίσουμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα το μέλλον, ένα μέλλον αντάξιο της μακραίωνης ιστορίας και του πολιτισμού μας.» Τα ποιήματα της παράστασης ποικίλλουν ειδολογικά και άπτονται ευρείας γκάμας θεμάτων με ιστορικό, κοινωνικό, θρησκευτικό και ερωτικό προσανατολισμό, όπως η ιστορία της «Αροδαφνούσας» κ.α και σε επίσημη πρώτη παρουσίαση του παραδοσιακού ποιήματος με τη μουσική του Ανδρέα Α. Αρτέμη «η Χριστινού της Θερμοκρήνης
Έτσι όπως καταγράφεται από ιστορικές πηγές και διαδραματίστηκε στο χωριό Αρόδες στην Πάφο.
Πιο συγκεκριμένα τονίζουμε τη μελοποίηση παραδοσιακών ποιημάτων και κειμένων της Κύπρου αλλά και του ευρύτερου Ελληνισμού, καθώς και γνωστά κυπριακά τραγούδια σε διασκευή και μελοποίηση του συνθέτη.Ας σημειωθεί ότι η παράσταση δεν είναι μόνο μουσική αλλά θα εμπεριέχει και στοιχεία ερμηνείας που της προσδίδουν και δραματική διάσταση. Ο μουσικοθεατρικός- χορευτικός αυτός χαρακτήρας, σε συνδυασμό με την εξοικείωση του ευρέως αποτελούν πιστεύουμε εγγύηση για την επιτυχία της παράστασης, η οποία στόχο έχει όχι μόνο την τέρψη και την ευφορία αλλά και τη γενικότερη καλλιέργεια των συμμετεχόντων, αφού μέσα από τις διασκευές του ο Α. Αρτέμης επιτυγχάνει τεχνηέντως να εξυψώσει τα παραδοσιακά αυτά ποιήματα και να τα αναγάγει σε υψηλή τέχνη. Το πάντρεμα της ερμηνείας με τον λόγο και τη μουσική θα συμβάλουν ώστε η παράσταση να προσληφθεί από τους θεατές ως σειρά εσωτερικών μονολόγων από αρχέτυπες και μυθικές μορφές με τις οποίες όμως μπορούν να ταυτιστούν και να «συνομιλήσουν» λόγω της πανανθρώπινης διάστασης και των διαχρονικών ζητημάτων του έρωτα, του θείου, του θανάτου, των παθών, της απώλειας κλπ που διαπερνούν τα ποιήματα αυτά. Αυτή η ταύτιση και η συναισθηματική ώσμωση είναι σημαντικές καθώς έχουν τη δύναμη διά του ελέου και του φόβου να προάγουν την ενδοσκόπηση και τον προβληματισμό συμβάλλοντας έτσι στην «κάθαρση» και την εσωτερική ανάταση.
Ο συνθέτης κι ερμηνευτής Ανδρέας Α. Αρτέμης στην τριανταπεντάχρονη συνθετική του διαδρομή (με πολλές παραστάσεις και 23 προσωπικούς ψηφιακούς δίσκους),επιθυμεί να μοιραστεί με το κοινό τη νέα συνθετική του πρόταση. Μαζί με συνεργάτιδες του, στοχεύει να φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον κόσμο τη μουσική του.