Τον Κυριάκο Δρουσιώτη πρόεδρο της ΕΤΑΠ Πάφου το πιάνο του και τον εγγονό του καλωσόρισε το βράδυ της Τετάρτης η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με αφορμή την προσφορά του πιάνου του κ. Δρουσιώτη στο Πολιτιστικό Σωματείο.
Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση από τον πρόεδρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δρ. Στέλιο Σοφόκλη η απόφαση του Κυριάκου Δρουσιώτη να δωρήσει το πιάνο του στηνΣτέγη Γραμμάτωνκαι Τεχνών τον χαροποιεί ιδιαίτερα.
Το γεγονός γιορτάστηκε με μουσική εκδήλωση στην οποία πιάνο πέραν του δωρητή Κυριάκο Δρουσιώτη έπαιξε και ο εγγονός του Νικόλας. Ο Δρ. Σοφόκλη ανέφερε πως το πιάνο η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το ζητούσε εδώ και 15 με 20 χρόνια. Αν και χτύπησαν πολλές πόρτες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κανένας δεν ανταποκρίθηκε παρά μόνο ο Κυριάκος Δρουσιώτης που νιώθει τον πολιτισμό.
Η πολιτιστική υπεύθυνη της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Θεοδώρα Ζάγγουλου στον προλογισμό της για τον Κυριάκο Δρουσιώτη ανέφερε πως κοντά στο 1960 σε ένα θερινό σινεμά στην Κρήτου Τέρρα προβάλλεται η ελληνική ταινία «Το νησί των Γενναίων » με πρωταγωνιστές την Τζένη Καρέζη και τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Στην ταινία ακούγεται η πρωταγωνίστρια να τραγουδά « Μην τον κοιτάς τον ουρανό, το σύννεφο και το φεγγάρι….» , όταν ένα μικρό αγόρι τότε ο Κυριάκος Δρουσιώτης ανάμεσα στους θαμώνες του σινεμά, μαγεύεται από την μελωδία την οποία κλειδώνει στην καρδιά του και κρατάει φυλαγμένη ώσπου αυτή βρίσκει ευκαιρία κάποια στιγμή και ξετρυπώνει.
Ο Κυριάκος Δρουσιώτης στο Δημοτικό σχολείο κατόπιν τούτου οργάνωσε μια χορωδία . Το ίδιο κάνει και στο Γυμνάσιο όπου το ταλέντο του στην μουσική εντοπίζεται από μουσικούς της εποχής. Έφηβος κάπου στα 16-17 ο Κυριάκος Δρουσιώτης δημιουργεί την δική του ορχήστρα και παρουσιάζεται σαν επαγγελματίας ενώ με τα χρήματα που κερδίζει αγοράζει την δική του κιθάρα.
Για πρώτη φορά στην Γ Λυκείου αρχίζει να μελετά νότες με την βοήθεια του Καμιναρά μουσικού του σχολείου του. Αναδύεται έτσι σιγά σιγά και η έντονη επιθυμία του να μάθει πιάνο .Μελετά θεωρία πιάνου χωρίς πιάνο.
Για να εξασκείται, συνέχισε η κ. Ζάγγουλου, ο Κυριάκος Δρουσιώτης χρησιμοποιεί ένα χαρέσπι στο οποίο έχει σχεδιάσει τα πλήκτρα και υποδύεται τον πιανίστα. Λίγο πριν αποφοιτήσει απευθύνει στην γνωστή δασκάλα Ισμήνη Λιασίδου για να γίνει μαθητής.
Αποδεικνύεται ο πιο καλός μαθητής όπου εντός τριμήνου καταφέρνει να παίζει μελωδίες του Μπετόβεν. Στην Εθνική Φρουρά μετά την κατάταξη του επιλέγεται ως μέλος της ΣΜΕΦ.
Στην Λευκωσία ο Κυριάκος Δρουσιώτης εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής και θεωρίας. Το καλοκαίρι του 75 αποχαιρετά την Κύπρο και μεταβαίνει στην ΑΣΟΕΕ Αθηνών για σπουδές.
Κάπου στο 1985 ο Κυριάκος Δρουσιώτης αγοράζει το πρώτο του πιάνο και η μουσική συνεχίζει να κυλά στην ζωή του ή μάλλον η μουσική κυλά μαζί με την ζωή του Κυριάκου Δρουσιώτη.Το πρώτο πιάνο του Κυριάκου Δρουσιώτη σοβιετικής προέλευσης το δώρησε στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, αποκτώντας έτσι ένα νέο σπίτι.
Ο εγγονός Νικόλας Σάββα που έχει και τα γενέθλια του σήμερα Πέμπτη έπαιξε πιάνο μαζί με τον παππού του τον Κεμάλ και τον Παλιάτσο, τον Καραγκιόζη και την συννεφούλα. Με τον παππού του μελετά σχεδόν καθημερινώς πιάνο, όπως ανέφερε ο Νικόλας.Πιάνο είπε ο Νικόλας παίζει και η μητέρα του ενώ τώρα αρχίζει και η αδερφή του.
Στην εκδήλωση έλαβε μέρος και το μουσικό σύνολο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου Pulsar Band . Ο Σταύρος στο πιάνο και η Μαρία στην Φλογέρα έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό. Στην εκδήλωση τραγούδησαν τέλος και ο μουσικοσυνθέτης Σωτήρης Καραγιώργης με την Φανή του Μουσικού Ομίλου Πάφου. Σημειώνεται πως ο μικρός Νικόλας επ ευκαιρίας των σημερινών του γενεθλίων έσβησε χτες τα κεράκια στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν ζιβανία, κρασί, χυμοί και εδέσματα…