Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων σε συνεργασία με τους χορηγούς του διοργάνωσαν για ακόμη μια φορά Διαγωνισμό Μαγειρικής για μαθητές Τεχνικών Σχολών (Ξενοδοχειακού Κλάδου) στις τρεις ακόλουθες κατηγορίες:
- Μοντέρνα Κυπριακή Κουζίνα – Ορεκτικό και κυρίως πιάτο
- Ορεκτικό Σαλάτα και χοιρινό κυρίως πιάτο
- Ορεκτικό ψάρι και κοτόπουλο κυρίως πιάτο
Ο διαγωνισμός έγινε την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 και ήταν στα πλαίσια της έκθεσης HO.RE.CA GASTRONOMIA 2021 στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσίας και οι μαθητές μας κατέγραψαν σημαντικές επιτυχίες. Στην κατηγορία «μοντέρνα Κυπριακή κουζίνα» οι μαθητές του Κλάδου Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών, Κλεόπα Παυλίνα και Ιορδάν Βαλεντίν εξασφάλισαν την δεύτερη θέση και ασημένιο μετάλλιο . Στην κατηγορία «Σαλάτα Ορεκτικό και χοιρινό κυρίως φαγητό» ο Παναγιώτης Μακρής και η Στέλλα Μαυράκη εξασφάλισαν την πρώτη θέση και ασημένιο μετάλλιο. Επιπρόσθετα, στην κατηγορία «Ψάρι ορεκτικό και κοτόπουλο κυρίως φαγητό» οι μαθητές Άγγελος Χαραλάμπους και Νέστωρας Τσάκος εξασφάλισαν την πρώτη θέση και χρυσό μετάλλιο.
Το επίπεδο του Διαγωνισμού ήταν πολύ ψηλό με στόχους όπως η ανάπτυξη και καλλιέργεια της δημιουργικότητας, των δεξιοτήτων και της καινοτομίας στην εκπαίδευση μας, ο εμπλουτισμός γνώσεων και απόκτηση εμπειριών από τους μαθητές μας και η προαγωγή και η εξέλιξη της Κυπριακής Κουζίνας και κουλτούρας. Οι μαθητές μας μέσα από μια ωραία ατμόσφαιρα πρωτοτύπησαν ετοιμάζοντας δικές τους συνταγές, ακολουθώντας τους κανονισμούς που εφαρμόζονται σε όλους τους Παγκύπριους αλλά και Παγκόσμιους διαγωνισμούς Μαγειρικής.
Ο Συντονιστής υπεύθυνος βοηθός διευθυντής της ΤΕΣΕΚ, Σωκράτης Χαραλάμπους δήλωσε ότι συμμετείχαν έξι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Κλάδου Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών με πολλή ζήλο και μεράκι και με πρακτική εξάσκηση στον ελεύθερο τους χρόνο. Διαγωνίστηκαν μας ανάφερε σε 3 ομάδες των 2 σε κάθε ομάδα και κατάφεραν και οι 3 ομάδες να πάρουν βραβεία, ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια.
Η διευθύντρια του Σχολείου κυρία Γιούλα Κωνσταντινίδου και ο κ. Σωκράτης Χαραλάμπους ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν όλους τους μαθητές/τριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και τους υπεύθυνους εκπαιδευτές Χαράλαμπο Κωνσταντίνου και Κυριάκο Ανδρέου για την προετοιμασία των μαθητών στο διαγωνισμό. Τελειώνοντας μας ανάφεραν: «Οι μαθητές/τριες μας τίμησαν επάξια το Σχολείο τους και μας έκαναν να νοιώσουμε μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια εφαρμόζοντας αυτά που διδάσκονται στα πλαίσια του αναλυτικού τους προγράμματος, αποδεικνύοντας στην πράξη τις τεράστιες τους δυνατότητες.