Οι χώροι δεν πληρούν καμία από τις προδιαγραφές για εξυπηρέτηση του κοινού
Εδώ και 15 χρόνια αναζητούν κτίριο για μεταστέγαση των γραφείων Κοινωνικών Ασφαλίσεων Πάφου, και κάθε φορά οι διαδικασίες πέφτουν στο κενό.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας taxidromos24.com τον Ιανουάριο του 2020, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προκήρυξε εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξεύρεση κτιρίου ώστε να μεταστεγαστούν τα γραφεία του τμήματος Πάφου, τα οποία πλέον είναι εντελώς ακατάλληλα.
Η διαδικασία όμως και πάλι κατά παράδοξο τρόπο δεν προχωρεί αν και κατατέθηκαν δυο προσφορές από ενδιαφερόμενους οι οποίοι πρότειναν δυο κτίρια για την μεταστέγαση των εν λόγο γραφείων. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε οι διαδικασίες σταλωνουν για κάποια τετραγωνικά μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να διευθετηθούν με τροποποιήσεις και αλλαγές.
Τριτοκοσμικές οι συνθήκες εργασίας
Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των λειτουργών για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο χώρο εργασίας τους, το Υπουργείο δεν φαίνεται να κατανοεί την σοβαρότητα του προβλήματος, και βρίσκει συνεχώς προφάσεις και δικαιολογίες, απορρίπτοντας προσφορές με αποτέλεσμα η κατάσταση στα επαρχιακά γραφεία μέρα με την μέρα να γίνεται και χειρότερη, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που εφαρμόζονται μέτρα για την πανδημία.