Aπό την Μεγάλη Παρασκευή ευωδιάζει η εκκλησία του Αγίου Μάμαντος στην Περιστερώνα και δακρύζει η εικόνα του Αγίου , σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Περιστερώνας Ανδρέα Καπονίδη.
Σε δηλώσεις του ο κ. Καπονίδης ανέφερε πως ευωδιάζει ολόκληρη η εικόνα του Αγίου Μάμαντος στην Περιστερώνα , προσθέτοντας πως την μυρωδιά την αντιλήφθηκαν γυναίκες που μετέβησαν στην εκκλησία για το στόλισμα του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή .
Σύμφωνα με τον κ. Καπονίδη, όπως και ο ίδιος παρατήρησε, ευωδιάζει η εκκλησία του Αγίου Μάμαντος και ρέει από την εικόνα του Αγίου Μάμαντος που βρίσκεται ενός του ιερού ναού μέχρι κάτω ένα είδος σαν μύρος.
Χτες , ανέφερε , ο ιερέας της εκκλησίας του Αγίου Μάμαντος επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο και μετά από παρότρυνση του Πανιεροτάτου, τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής και ο ιερέας μετέφεραν την εικόνα που ευρίσκετο πάνω στο προσκυνητάρι και την τοποθέτησαν, όπως είπε, αφού την καθάρισαν , πάνω στην Αγία Τράπεζα προκειμένου να δουν αν συνέχιζε αυτό το παράξενο φαινόμενο .
Ωστόσο σημείωσε το πρωί σήμερα και ενώ η εικόνα βρίσκονταν πάνω στην Αγία Τράπεζα , αυτή συνέχισε να δακρύζει. Κατόπιν τούτου σημείωσε πλήθος κόσμου επισκέπτονται την εικόνα και το εκκλησάκι στην Περιστερώνα της επαρχίας Πάφου που κατασκευάστηκε το 1974.
Την εικόνα είχε δωρίσει στην εκκλησία η κυρία Αργυρή Χριστοδούλου Μίτη.
Η εικόνα πρόσθεσε συνεχίζει να ρέει το υγρό – μύρο , κατέληξε.