Ασφαλώς και δεν είμαι ειδικός και ούτε επιδημιολόγος αλλά οι αριθμοί που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα για τα κρούσματα μιλάνε από μόνοι τους.
Τις τελευταίες 14 ημέρες μόνο το 9.8% των θετικών κρουσμάτων παγκύπρια ή 213 άτομα ήταν από την Επαρχία Πάφου. Μπήκε μια ολόκληρη επαρχία 90.000 κατοίκων σε κέρφιου για 213 κρούσματα. Ενας παράγοντας που δεν λήφθηκε υπόψη είναι ότι η κατανομή των 213 κρουσμάτων γεωγραφικά εντός της επαρχίας είναι ιδιαίτερη αφού ορισμένα είναι από το διαμέρισμα Πόλις Χρυσοχούς και ορισμένα από τη χαμηλή Πάφο και υπάρχει και μια σχετική διασπορά εντός της Επαρχίας.
Σε σύγκριση με το 58.4% (1266 άτομα) της Λεμεσού και 16.2% της Λευκωσίας(351 άτομα) η επιδημιολογική κατάσταση στην Πάφο είναι εμφανώς καλύτερη. Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι υπάρχει πτωτική πορεία στα κρούσματα τις τελευταίες 14 μέρες στην Επαρχία Πάφου, κάτι που δείχνει ότι ο κόσμος πειθάρχησε και τα προηγούμενα μέτρα δούλεψαν, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η επιβολή των νέων μέτρων είναι αδικαιολόγητη. Η δε παρουσίαση των αποτελεσμάτων των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου μαζί σαν μια περιοχή ήταν ατυχέστατη και γεννά ερωτήματα.
Η ζημιά είναι πολλαπλάσια από ότι αρχικά μπορεί να εκτιμηθεί. Το 70% της οικονομίας παραλύει σχετικά νωρίτερα από ότι θα έπρεπε, το κράτος επιβαρύνεται κόστος και χάνει έσοδα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για μέτρα όπως τα μαζικά τεστ που θα ήταν πιο φθηνό και πιο χρήσιμο μέτρο.
Θεωρώ ότι πρέπει να επαναξιολογηθούν τα μέτρα για την Επαρχία Πάφου εντός του Σ/Κ και από βδομάδα να παρθούν πιο ήπια μέτρα σε σχέση με τον εγκλεισμό και τις επιχειρήσεις και πιο επιθετικά μέτρα σε σχέση με την διενέργεια τεστ.