Τη δυσαρέσκεια των επαγγελματιών φυσικής αγωγής προκάλεσε η επέκταση μέτρων που αφορούν ακαδημίες, αθλητικά σωματεία και ομίλους, στην Πάφο, οι οποίοι επισημαίνουν ότι εφάρμοζαν τα πρωτόκολλα ευλαβικά και εκφράζουν την άποψη ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται σε άλλους παράγοντες, πέραν της άθλησης.
Τη λύπη του για την επέκταση των μέτρων σε αθλητικά σωματεία και ομίλους μέχρι την 30η Νοεμβρίου εξέφρασε ο Στέλιος Παπαγεωργίου Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, Υπεύθυνος Προγράμματος Ακαδημιών Εθνικού Σχεδίου Υποστήριξης Αναπτυξιακού Αθλητισμού.
Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε πως δυο εβδομάδες μετά που έκλεισαν οι ακαδημίες σε Λεμεσό και Πάφο, δεν παρατηρήθηκε μείωση των κρουσμάτων αλλά αύξησή τους, σύμφωνα και με τις αναφορές του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, εκτιμώντας πως το μέτρο που λήφθηκε με το κλείσιμο των ακαδημιών για παιδιά κάτω των 18 ετών, “φαίνεται εκ του αποτελέσματος εντελώς άκυρο”.
Επιπρόσθετα, σημείωσε πως από τη στιγμή που λειτουργούν τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια δεν δικαιολογείται να είναι κλειστές οι ακαδημίες κάτω των 18.
Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε πως στην άθληση, στους συλλόγους και στα σωματεία αθλητισμού τηρούνταν οι αποστάσεις και όλα τα μέτρα υγιεινής. Όπως εξήγησε, τηρούνταν ο μειωμένος αριθμός μαθητών στα τμήματα, οκτώ αθλητές ανά μία προπονήτρια ή ένα προπονητή, συγκεκριμένες είσοδοι και έξοδοι, αντισηπτικά και θερμόμετρα, προσθέτοντας ότι όλοι οι σύλλογοι, αθλητικά σωματεία και σχολές χορού τα εφάρμοσαν με ευλάβεια.
Δυστυχώς, συνέχισε, ανέστειλαν τη λειτουργία των ακαδημιών και του σωματείων αθλητισμού, ενώ μέχρι σήμερα επιτρέπονταν η εστίαση μέχρι και έξι ατόμων σε ένα τραπέζι και μάλιστα και ενήλικων.
Ζήτησε επίσης να διευκρινιστεί από τους αρμόδιους πόσος είναι ο συνολικός αριθμός των τεστ δειγματοληψιών που διενεργήθηκαν ανά Επαρχία εκτιμώντας πως τα τεστ που διενεργήθηκαν σε Λεμεσό και Πάφο είναι περισσότερα από τις άλλες πόλεις και έτσι είναι επακόλουθο να καταγράφονται περισσότερα κρούσματα στις δύο Επαρχίες, όπου επιβλήθηκε το lockdown, κατέληξε.