Απάντηση δίδει ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔ για το άνοιγμα των σχολείων.
“Η ανακοίνωση που εξέδωσε κυριακάτικα η Π.Ο.Ε.Δ. για να απαντήσει στη χθεσινή ανάρτησή μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιβεβαιώνει την κριτική που άσκησα σε έναν από τους βασικούς πυλώνες του εκπαιδευτικού κατεστημένου της χώρας μας”, αναφέρει με γραπτή του ανακοίνωση ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου, οι συνδικαλιστές της Π.Ο.Ε.Δ. δεν έπρεπε να φοβούνται τη δημόσια κριτική και το δημόσιο διάλογο, προσθέτοντας πως “ήρθε η ώρα να αναλογιστούν και τις δικές τους ευθύνες για τα πολλά κακώς κείμενα στην Εκπαίδευση”.
Είναι συνέχισε, “ πάγια πρακτική των επαγγελματιών συνδικαλιστών να υποστηρίζουν μια θέση αρχής και την ίδια ώρα να εγείρουν έμμεσα και υπό κάλυψη προσκόμματα για να μην εφαρμοστεί μια απόφαση ή ένα μέτρο που επηρεάζει τα παρεξηγημένα συμφέροντα και κεκτημένα δικαιώματά τους” σημειώνοντας πως “αυτό συνέβη και στην περίπτωση του ανοίγματος των Σχολείων”.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Δημάρχου Πάφου, ουσιαστικά, “οι συνδικαλιστές της Π.Ο.Ε.Δ. επιδόθηκαν σε μια πρακτική φθοράς με στόχο την υπονόμευση της προσπάθειας για έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου”. Ακόμη συνέχισε, “και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη δημιουργούσαν κλίμα αβεβαιότητας και αμφισβήτησης ως προς την επίτευξη του στόχου αυτού, όπως αναφέρει”.
Επεσήμανε δε, πως δυστυχώς, ο Υπουργός Παιδείας φοβούμενος, κακώς κατά την άποψή του, να έρθει σε σύγκρουση με τους συνδικαλιστές, επικαλέστηκε τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ανέβαλε το άνοιγμα των Σχολείων.
Εξέφρασε δε την βεβαιότητα, ότι εάν την ερχόμενη εβδομάδα, έχουν επίσης υψηλές θερμοκρασίες, τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, αναφέροντας πως “εύλογα λοιπόν συμπεραίνεται ότι ο πραγματικός λόγος της αναβολής δεν ήταν οι καιρικές συνθήκες”.
“Η στρεφόμενη εναντίον του προσώπου μου αντίδραση της Π.Ο.Ε.Δ.”, προσθέτει στην ανακοίνωση του ο κ. Φαίδωνος, “μαρτυρεί έλλειψη ανοχής στην κριτική και την αντίθετη άποψη από το όργανο εκπροσώπησης αυτών που είναι ταγμένοι να καλλιεργούν και προάγουν το διάλογο μέσα από επιχειρήματα και πνεύμα αλληλοσεβασμού στα Σχολεία της Δημοτικής Εκπαίδευσης”.
Επισημαίνει ακόμη πως η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που χρειάζεται πλέον η χώρα μας είναι αυτή στην Εκπαίδευση, αναφέροντας πως όσο η μεταρρύθμιση αυτή αναβάλλεται, με ευθύνες διαφόρων, θα έχουμε φαινόμενα όπως τη στάση της Π.Ο.Ε.Δ. για το άνοιγμα των Σχολείων και όχι μόνο, κατέληξε.