Με ομόφωνη απόφαση το Κ.Σ. Τρεμιθούσας αποφάσισε να στηρίξει τα νοικοκυριά της κοινότητας αλλά και τους κατόχους τεμαχίων γής εντός της κοινότητας, αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Κ.Σ. Τρεμιθούσας Χριστοφής Πέτρου , ανέφερε πως η συνεδρία του κοινοτικού συμβουλίου Τρεμιθούσας έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης με στόχο την στήριξη των νοικοκυριών της Τρεμιθούσας .
Όπως αποφασίστηκε από το Κ.Σ. , συνέχισε, κάθε νοικοκυριό θα απαλλαγεί του 50% των φορολογιών και στην συνέχεια η κοινοτική αρχή θα χορηγήσει το 50% της απαλλαγής για το έτος 2020 .
Ο κ. Πέτρου ανέφερε πως η δεύτερη επιλογή αφορά εισήγηση, όπως αφαιρεθεί ένα συμβολικό ποσό της τάξης των 5 ευρώ τόσο από τις κοινοτικές υπηρεσίες και 5 ευρώ από τα τέλη αποκομιδής σκυβάλων για το κάθε νοικοκυριό.
Επιπρόσθετα ο κοινοτάρχης της Τρεμιθούσας ανέφερε πως οι συγκεκριμένες απαλλαγές – εκπτώσεις επιβάλλονται αφού με την κρίση που διανύουμε , ο κόσμος δεν θα έχει να εξασφαλίσει τα προς το ζην.
Επί της απόφασης του κοινοτικού συμβουλίου Τρεμιθούσας συνέχισε ο κοινοτάρχης ,θα αποστείλει σχετική επιστολή στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου και στο Υπουργείο Εσωτερικών .