Ένα πολύ σημαντικό βραβείο απέσπασε το Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Πάφου στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές Εβελίνα Γιάγκου, Νίνα Καλαϊτσέβα, Κάσπερ Μρόζεκ και Κυριάκος Φιλιππίδης, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Τέχνης Γιάννου Οικονόμου, κατάφεραν να ξεχωρίσουν με την ταινία τους και να κερδίσουν το βραβείο στην ειδική κατηγορία ταινιών «Νοιάζομαι και Δρω».
Το βραβείο μοιράζονται ισοτίμως με το Γενικό Λύκειο Πεντάπολης Σερρών και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων.
Η ταινία που απέσπασε το βραβείο είχε σαν θέμα το “Καταφύγιο Μάθησης Καρίτας” (για τους πρόσφυγες) στη Πάφο. Μια ταινία, προστίθεται στην ανακοίνωση, που ο καθένας θα πρέπει να δει ανεξαρτήτως της βράβευσης.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι κινηματογραφικές δημιουργίες των μαθητών του Α’ Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Πάφου καθώς και των μαθητών των άλλων δύο σχολείων που διακρίθηκαν, κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε 69 συμμετοχές στην ίδια κατηγορία.
Το σχολείο συνεχάρη τόσο τους μαθητές όσο και τον καθηγητή τους.