Με σημαντική νίκη επί του Παφιακού ολοκλήρωσε η Ανόρθωση την πρώτη φάση του πετοσφαιρικού πρωταθλήματος στο Αθλητικό Κέντρο «Θεμιστόκλειο» με 3-2 σετ για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α΄ Κατηγορίας Ανδρών.
Η ομάδα που θα πετύχαινε 4 νίκες πάει στους τελικούς. Το ντέρμπι κράτησε 144΄.
Μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο σετ η Ανόρθωση επικράτησε του Green Air Παφιακού με 27-25 σε 34’ κάνοντας το 1-0.
Στο δεύτερο σετ η Ανόρθωση κατάφερε στα κρίσιμα σημεία να επιβληθεί με 25-21 σε 32’ και ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 2-0 σετ.
Το τρίτο σετ άνηκε στον Green Air Παφιακό μετά τα μέσα του σετ και το 11-12 για την ομάδα του Στράντζαλη. Οι Παφίτες ξέφυγαν με 17-23 για να κερδίσουν 19-25 σε 29’ μειώνοντας το σκορ σε 1-2 σετ.
Ο Green Air Παφιακός πήρε τα ηνία στο τέταρτο σετ με 08-11 και 10-15. Η Ανόρθωση πίεσε και κατάφερε να μειώσει σε 17-19 σε ένα πολύ ανταγωνιστικό σετ. Ο Green Air Παφιακός προηγήθηκε με +4 17-21.
Η «Μεγάλη Κυρία» ξέφυγε εκ νέου με σερί 04-00 πόντους 11-07 σε ένα κρίσιμο σημείο του πέμπτου σετ.
Με το σκορ στο 13-10 ο κόουτς Κ. Χριστοφιδέλης κάλεσε τάϊμ – άουτ για να ηρεμήσει τους παίκτες του ωστόσο ο Green Air Παφιακός ήταν απειλητικός μειώνοντας σε 13-11.
Η Ανόρθωση όμως κατόρθωσε να κερδίσει 15-12 σε 19’ και τον αγώνα με 3-2 σετ.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Κ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΗΣ): Τorres, Romanuti, Strugarevic, Σαββίδης, Δημητρίου, Haapkoski – Λίμπερο: Χαραλαμπίδης. – Αλλαγές: Κοντός, Π. Χρυσοστόμου.
Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ (Θ. ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ): Ανδρέου, Miranda, Caetano, Verissimo, Οικονομίδης, Παφίτης – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου.