Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας δια μέσω της Διευθύντριας τους Μαρίας Κυρατζή στέλνουν το μήνυμα της ενδυνάμωσης των θυμάτων μετά και το περιστατικό της δολοφονίας της 31χρονης πολύτεκνης μητέρας στην Πάφο. Η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Μαρία Κυρατζή ανέφερε πως από την πρώτη στιγμή, λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας εντόπισε την 31χρονη.
Υπήρχε είπε, συστηματική συνεργασία με την οικογένεια της 31χρονης Ghada Al Nouri, σημειώνοντας παράλληλα πως στο πλαίσιο αυτό επιδιωκόταν η ενδυνάμωση του θύματος με την παροχή διαφόρων επιλογών όσον αφορά την διαμονή της ίδιας και των παιδιών της είτε σε καταφύγιο, είτε σε άλλο χώρο ενοικιαζόμενο, στην αντιμετώπιση των αναγκών τους και ιδιαίτερα των αναγκών των παιδιών. Ακόμη την δικτύωση της με άλλες υπηρεσίες .
Η κ. Κυρατζή ανέφερε πως εκτιμώντας την επικινδυνότητα της υπόθεσης συγκεντρώθηκαν τα δεδομένα που στάλθηκαν στην βάση των οποίων εκδόθηκε το διάταγμα αποκλεισμού σε συνεργασία με την Αστυνομία και ενισχύθηκε η 31χρονη να προβεί στην καταγγελία στην Αστυνομία .
Η κ. Κυρατζή ανέφερε πως από την αρχή του 2019, υπήρχε μια αναφορά στην Υπηρεσία της, όχι για βία, αλλά για πρόβλημα, στην οικογένεια της 31χρονης η οποία αντιμετωπίστηκε μέσα στα πλαίσια της συμβουλευτικής εργασίας.
Στην βάση αυτής της συμβουλευτικής εργασίας, είπε, και οι δύο γονείς δεν είχαν συναινέσει για συνεργασία και δεν είχαν υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό βάσει του οποίου , δηλώνουν ότι θέλουν να συνεργαστούν για την παρέμβαση των υπηρεσιών.
Ωστόσο σημείωσε, επειδή οι λειτουργοί των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας είδαν κάποια ζητήματα που χρειάζονταν περαιτέρω στήριξης, συνέχισαν να βρίσκονται δίπλα στην οικογένεια.
Η αναφορά της βίας που έγινε ενώπιον της Αστυνομίας περί τα τέλη του 2019 , ενισχύθηκε είπε η κ. Κυρατζή από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ένα θύμα που βρίσκεται σε μια διαδικασία βίας δεν είναι από την πρώτη στιγμή έτοιμο να προβεί σε καταγγελία , αλλά, όπως εξήγησε, χρειάζεται δουλειά , για να φτάσει το άτομο να καταγγείλει.
Επιπρόσθετα η κ. Κυρατζή ανέφερε πως δεν μπορεί να πει τίποτα παραπάνω γιατί τα γεγονότα της υπόθεσης βρίσκονται σε εξέλιξη .
Η 31χρονη, ήταν μητέρα επτά παιδιών εκ των οποίων τα δύο, ηλικίας 16 και 17 ετών, διαμένουν στη Συρία ενώ τα πέντε ηλικίας 3,4,7,11 και 12 χρόνων διέμεναν μαζί της.
Τα δύο μεγαλύτερα ηλικίας 11 και 12 ετών δεν έμειναν την μέρα του φονικού στο σπίτι της μητέρας τους αλλά είχαν μεταφερθεί στον θείο τους.
Μετά το φονικό, και τα πέντε παιδάκια μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο και βρίσκονται υπό την φροντίδα του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών και της Αστυνομίας.
Ο κ. Ιωάννου χαρακτήρισε σημαντική και στην συμβολή παιδοψυχολόγου και λειτουργού του Γραφείου Ευημερίας για στήριξη των πέντε ανηλίκων.