Κανένα αποτέλεσμα δεν υπήρξε ακόμη στις έρευνες που εξακολουθεί να διενεργεί η οικογένεια του Δημήτρη Γρηγορίου από την Αναρίτα αλλά και η αστυνομία για τον εντοπισμό του.
Ο 85χρονος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας , απουσιάζει από το σπίτι του από τις 19 Δεκεμβρίου όταν βγήκε για τον καθημερινό του περίπατο .
Για τον εντοπισμό του στήθηκε από την πρώτη στιγμή μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία λαμβάνει μέρος η Αστυνομία , η Πολιτική άμυνα, η Θήρα και η ΔΑΣΑ Αεροδρομίου με την βοήθεια και ανιχνευτικών σκύλων. Οι έρευνες κάλυψαν δεκάδες κοινότητες , αγροτικές και παραλιακές περιοχές , χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα .
Μέλη της οικογένειας του Δημήτρη Γρηγορίου έχουν τοποθετήσει την φωτογραφία του σε διάφορα σημεία της πόλης ενώ μελετάται το ενδεχόμενο το τμήμα αναπτύξεως υδάτων, να αδειάσει το αρδευτικό κανάλι που διέρχεται από την περιοχή των Μαντριών όπου συνήθιζε να περπατά ο 85χρονος.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο των ερευνών θα ζητηθεί και η συνδρομή αστυνομικών σταθμών εκτός επαρχίας αφού υπάρχει η πιθανότητα ο ηλικιωμένος να μεταφέρθηκε σε άλλη πόλη με όχημα , πιθανόν από αλλοδαπό που δεν γνωρίζει για την εξαφάνιση του.
Η Αστυνομία με νέο μήνυμα της απευθύνει έκκληση στο κοινό να δώσει οποιεσδήποτε πληροφορίες ή ότι άλλο περιέλθει στην αντίληψη του, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο εντοπισμό του . Κατά την αναχώρηση του ο 85χρονος, που είναι ύψους 1,70 και εύσωμος, φορούσε καφέ παντελόνι και μπλε πουλόβερ.