Μια μεγάλη συζήτηση γίνεται το τελευταίο καιρό για κερδοσκοπία και αισχροκέρδεια, κυρίως στην πόλη μας. Καλό, όμως, είναι να δούμε, λίγο ευρύτερα το θέμα και να στρέψουμε την κριτική μας εναντίων όσων έχουν ευθύνες.
Είναι άδικο να καταγγέλλουμε μόνο καταστηματάρχες, επιχειρηματίες και να εξαιρούμε από την κριτική αυτή το κράτος, το οποίο έμμεσα είναι και αυτό κερδοσκοπικό σε πλείστες περιπτώσεις.
Ο καταναλωτής μέσα στην κάψα του καλοκαιριού, έχει βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη. Και όταν οι αρμόδιοι μιλούν στα μικρόφωνα σπεύδουν να καταγγείλουν την κερδοσκοπία που κυριαρχεί στην αγορά, δεν είναι επιεικώς αστείο να μην σπεύδουν να μην περιοριστούν τουλάχιστον τα υπερτιμημένα προϊόντα.
Ας, το έχουμε, λοιπόν, υπόψη μας, ότι εάν το κράτος βλέπει, σιωπά και δεν παρεμβαίνει, τότε είναι συμμέτοχος στην κερδοσκοπία που δρα ανεξέλεγκτα. Ο καταναλωτής την πληρώνει απομένοντας με άδεια τσέπη. Όσον αφορά την αισχροκέρδεια ας ερωτηθεί ο Κ.Ο.Τ. πόσες καταγγελίες υπάρχουν ενώπιον το… αλλά και τι ενέργειες έχει κάνει.
Ας ανοίξουν τα δεφτέρια τους… και ας συγκρίνουν με άλλες χώρες της Μεσογείου. Για αυτό ας μη ψάχνουμε δικαιολογίες ότι ο τουρίστας τραβά.. για αλλού.
Και ας προβληματιστούμε γιατί… πάνε προς τα κατεχόμενα χιλιάδες τουρίστες!
Η ΣΥΝΤΑΞΗ