Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου οργανώνουν τη Β΄ Συνάντηση Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Αποφοίτων των Προγραμμάτων, το Σάββατο 30 Ιουνίου στη μεγάλη Αίθουσα Συσκέψεων του Πανεπιστημίου. Έναρξη στις 10 π.μ.
Ομιλητές στη Συνάντηση θα είναι ο πολιτικός επιστήμονας και ιστορικός κ. Άγγελος Συρίγος, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, συγγραφέας του βιβλίου, «Ελληνοτουρκικές Σχέσεις» και ο ιστορικός της εκπαίδευσης, καθηγητής Παναγιώτης Κιμουρτζής.
Στη συνάντηση καλούνται να συμμετάσχουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Προγράμματος Ιστορίας καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές και απόφοιτοι μεταπτυχιακών προγραμμάτων Ιστορίας άλλων Πανεπιστημίων. Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη και θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματέα του Κέντρου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις κα. Ελένη Παπαδοπούλου στο τηλέφωνο 26-843303 ή μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης: e.papadopoulou@nup.ac.cy
Με την ίδια μπορούν να επικοινωνήσουν όσοι ενδιαφέρονται να διανυκτερεύσουν το Σάββατο ή την Κυριακή στο Ξενώνα του Πανεπιστημίου έναντι ιδιαίτερα προσιτής τιμής.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ
Άγγελος Συρίγος
Ο Άγγελος Συρίγος είναι αναπληρωτής καθηγητής διεθνούς δικαίου & εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι απόφοιτος των Νομικών Σχολών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.
Επιστημονικά ενδιαφέροντα: Ελληνοτουρκικές σχέσεις, Κυπριακό, Μειονότητες, Βαλκάνια, μεταναστευτικό-προσφυγικό (το έχει χειρισθεί ως αρμόδιος γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εσωτερικών 2012-2015), ιθαγένεια.
Παναγιώτης Γ. ΚΙΜΟΥΡΤΖΗΣ
Τακτικός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Διδάσκει Νεότερη Ελληνική Ιστορία, Ιστορία της Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτική Πολιτική.
Έχει εκλεγεί Maître de conferences στην Écοle des Hautes Études en Sciences Sociales–Paris και Honorary Senior Research Associate στο Institute of Education – University College London (UCL).
Διατελεί Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ιστορικών της Εκπαίδευσης.
Επιστημονικός Υπεύθυνος για το ολοκληρωμένο Ερευνητικό Πρόγραμμα “Understanding Diversity in Rhodes: Traditional and New Others – UnDRho [GR 07/3635]” που χρηματοδοτήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ).
Βιβλία, άρθρα και μεταφράσεις του αναφέρονται στα ακόλουθα πεδία και θέματα: ιστορία των πανεπιστημίων, οικονομικά του νεοελληνικού κράτους και της εκπαίδευσης, θεσμοθέτηση εορτών και τελετών στο νεοελληνικό κράτος και στην εκπαίδευση, πολιτειακή αγωγή, επιστήμη και κινηματογράφος.