Tα οξέα στεφανιαία σύνδρομα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται έγκαιρα με επεμβατική θεραπεία αναφέρει ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου Δρ. Joseph Moutiris σημειώνοντας ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί αυτή την στιγμή με τα περιστατικά της Πάφου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι η Λεμεσός δέχεται μόνο έναν ασθενή την ημέρα με οξύ στεφανιαίο σύνδρομο από την Πάφο με αποτέλεσμα οι ασθενείς να χρειάζεται να παραμείνουν στο Νοσοκομείο Πάφου μερικές φορές μέχρι και δέκα ημέρες μέχρι να γίνει η κλήση τους από την Λεμεσό για αγγειοπλαστική.
O κ. Moutiris είπε πως για το σκοπό αυτό είχε ζητήσει παλαιότερα από το Υπουργείο συνεργασία με ιδιωτικά επεμβατικά εργαστήρια και μετά από σύσκεψη στο γραφείο της Γενικής Διευθύντριας και απόφασης αναμένουν σχετικές οδηγίες.
Σκοπός μας, πρόσθεσε, είναι η προσφορά σύγχρονης θεραπείας στους καρδιοπαθείς στον κατάλληλο χρόνο.
Ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου,αναφέρθηκε σε σημερινά περιστατικά σύμφωνα με τα οποία δύο ασθενείς με οξύ έμφραγμα μεταφέρθηκαν εσπευσμένα από την Κλινική στο Νοσοκομείο Λεμεσού όπου υποβλήθηκαν από την εφημερεύοντα καρδιολόγο σε επείγουσα τοποθέτηση στέντ στις στεφανιαίες αρτηρίες.
Ο πρώτος ασθενής είπε ο κ. Moutiris προσήλθε στα επείγοντα του Νοσοκομείου Πάφου περί τις 11:00 το πρωί και αφού τέθηκε η διάγνωση του εκτεταμένου εμφράγματος από την καρδιολόγο που εφημερεύει, μεταφέρθηκε στη Λεμεσό άμεσα και υποβλήθηκε, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες, σε διάνοιξη της αποφραχθείσας αρτηρίας εντός 90 λεπτών από την παρουσίαση στο Νοσοκομείο.
Ο δεύτερος ασθενής νοσηλευόταν εδώ και μερικές ημέρες λόγω οξέως στεφανιαίου συνδρόμου και υπέστη καρδιακή ανακοπή εντός του θαλάμου, ωστόσο αντιμετωπίστηκε επιτυχώς και μεταφέρθηκε εσπευσμένα για διάνοιξη της στεφανιαίας αρτηρίας, η οποία έγινε με επιτυχία, καταλήγει η ανακοίνωση.